Radionica: Provedba senzorske analize plodova rajčice

U sklopu projekta, u Institutu za poljoprivredu i turizam, u Poreču, 19. – 20. 07. 2016. godine, obržana je radionica Provedbe senzorske analize plodova rajčice.

 

Deskriptivnom senzornom analizom određen je senzorni profil 24 uzorka rajčice sorti Clarabella i Estatio (necijepljene, cijepljene na vlastiti korijen ili uzorci dobiveni cijepljenjem na četiri komercijalne podloge: Arnold, Beaufort, Emperador i Maxifort). Radionicu je vodila i moderirala dr. sc. Karoline Brkić Bubola, dok su ocjenjivanje proveli članovi panela za senzorno ocjenjivanje maslinova ulja koji je akreditirani prema normi HRN EN ISO/IEC 17025. Na radionici i u radu panela sudjelovali su i suradnici dr. sc. Gvozden Dumičić i dr. sc. Maja Jukić Špika.